Entre cendra i foc. Poemes dedicats al Moviment Popular Rifeny (Hirak Rif) | ASMAA AOUATTAH

  • Col·lecció: Hemisferis
  • ISBN: 978-84120352-4-7
  • Darrera edició: desembre 2019
  • Format: 148 × 210
  • Pàgines: 246
Entre Cendra i Foc. Poemes dedicats al Moviment Popular Rifeny (Hirak Rif)

Asmaa Aouattah

Amb pròlegs de Carles Castellanos i Jordi López Santín

#Poesia   #ForaFronteres   #Rif  #HirakRif

Poemari pel Rif, una terrra trencada per l’ambició de l’Estat espanyol, un poble abocat a reescriure el seu relat amb noves paraules nascudes de la destrucció…  Riba mediterrània erma pel napalm i la iperita, devastada per l’agressió que sembrà el terror, l’emigració, les addiccions, la  diàspora, la destrucció d’una cultura, d’una memòria, d’una escriptura, d’un llenguatge, de la llar ancestral…

I un Moviment Popular Rifeny —Hirak Rif— que reivindica Drets i Dignitat, recuperació de la memòria, accés a la salut, l’educació, el treball, la cultura… injustament sufocat i castigat amb presó, repressió, silenci…

Asmaa Aouattah ens mostra amb subtils pinzellades el cor del seu poble amazic a través de 34 poemes escrits des del dolor i la desesperança, des de les preguntes sense resposta, però també des de la revolta i la força vigorosa del camí a la llibertat que ella i la seva gent reclamen amb determinació i valentia: un poble amazic que es reivindica, des de i per sempre, lliure.

Asmaa fa una gran tasca de difusió de la llengua de la seva terra, l’amazic, que parla i escriu en el seu alfabet tifinagh. El poemari en llengua amaziga que trobareu en la segona part del llibre és fruit del compromís de l’autora amb la recuperació de la seva llengua i la memòria de la seva terra. Per facilitar-ho, s’inclouen en el llibre dos requadres alfabètics bàsics amb les correspondències entre els alfabets llatí, tifinagh i àrab.

L'autora

Asmaa Aouattha (Alhucemas, 1970) és Llicenciada en Filosofia per la Universitat Mohamed Ben Abdellah de Fes (Marroc). Máster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals per la Universitat de Barcelona; Máster en Agents d’Igualtat d’Oportunitats per la Universitat de Lleida (llegeix +)

Llibres relacionats
Entre cendra i foc. Poemes dedicats al Moviment Popular Rifeny (Hirak Rif) | ASMAA AOUATTAH