Judith Cobeña Guàrdia

Judith Cobeña Guàrdia

Nascuda el 21 de desembre del 1960 a Sant Just Desvern, filla d’una empordanesa i d’un santjustenc fill d’immigrants castellans. Formada a la UAB com a traductora, a la UB per gestionar i dirigir serveis socials, adquireix coneixements d’infermeria en atenció a persones que viuen amb VIH a l’Hospital de Sant Pau i ha fet ballet, teatre, música ha cantat a l’Orfeó Enric Morera, ha tingut llibreria, sala d’art i les ha passades magres a temporades a l’atur, batallant contra el càncer o la mandra de la seva tiroïdes. Adora el mar. Ha publicat els poemaris Arrossegant l’Amor, Res en Ratlla, la novel·la Després de la Batalla (amb J. Torrent+ J. Andreu Pérez Mingorance), la biografia de Núria Orriols Niubó, Una vida ben trenada.

Ha viscut a l’estranger, sempre disposada a viatjar. Rochechouart, Zürich, Venezia, Grècia, Mèxic, Nova York, Nicaragua, l’Illa de Gorée i Hong Kong són territoris on tornar. Ara viu a cavall entre l’Empordà i el Berguedà. És sociable i esquerpa a parts iguals. Descreguda tot i que fidel als fils invisibles que provoquen que sempre torni, sempre trobi sabateta de son peu en el moment més inesperat. La paraula en totes les formes la fan com és, tendra i insuportable, provocadora i covarda, valenta i fugissera, contradictòria com el temps que ens habita.

El seu ADN diu que està conformada així:  54% Ibèrica, 16,5% Escandinava, 16,50% Sarda, 9,6% Italiana, 3,4% Jueva asquenazita. L’exili és un estat.

Si voleu contactar amb ella jcobegua@gmail.com.

Mostrant l'únic resultat