Maria Dolors Renau i Manén

M. Dolors Renau i Manén (1936-2019)

Llicenciada en psicologia i pedagogia. Escriptora i poeta.

Fou fundadora i coordinadora de l’Equip Socio-Psicopedagògic de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Va treballar al Col·lectiu de Mestres Rosa Sensat i fou fundadora i directora de l’Escola d’Educadors Especialitzats Flor de Maig de la Diputació de Barcelona, actualment anomenada Escola d’Educadors Socials integrada a la Universitat de Barcelona

A les eleccions generals espanyoles de 1982 i 1989 fou diputada pel PSC-PSOE per la província de Barcelona. També ha estat Parlamentària al Parlament Europeu per designació de les Corts Generals, entre 1986 i 1987 i presidenta de la Internacional Socialista de les Dones des d’octubre de 1999 a octubre del 2003.

Va publicar articles a revistes com Cuadernos de Pedagogía i Leviatán. A 1993 va ser cap del Gabinet de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i assessora de l’Institut Català de la Dona.

L’any 2008 rebé la Medalla al treball President Macià i l’any 2011 la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a la tasca dels primers diputats catalans al Parlament Europeu.

Bloc de M. Dolors Renau i Manén

Mostrant l'únic resultat