Jaume Fàbrega

Jaume Fàbrega

Jaume Fàbrega

Nascut a Vilavenut (Pla de l’Estany, Catalunya) el 1948.

Historiador, escriptor, periodista i consultor gastronòmic.

Ha estat professor d’Història de l’Art Contemporani i de Teoria i Tècniques de l’Art a la Universitat de Girona i d’Enogastronomia a l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Ha publicat més de vuitanta llibres, amb quatre enciclopèdies considerades obres de referència. També diversos assaigs, premiats a Andorra, Tarragona, Xàtiva, Benicarló… Ha estat premiat en vuit ocasions amb el Gourmand World Cookbook Awards. La seva gran enciclopèdia sobre «La cuina catalana», és l’obra de referència utilitzada al taller del cuiner Joan Roca, i cuiners com Ferran Adrià —amb qui ha col·laborat—, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Ada Parellada, Fermí Puig i altres han lloat la seva aportació.

És considerat el primer escriptor gastronòmic de la Mediterrània (segons Joan Francesc Mira, Joan Roca i altres) amb una forma innovadora de presentar la cuina com un patrimoni cultural, en què combina la llengua, l’antropologia, la literatura, la història, la geografia i els viatges.

Mostrant l'únic resultat