Prevenda

El món poètic de Dolors Renau
en dos llibres

Ajuda’ns a finançar la producció amb la compra anticipada dels teus exemplars!

QUINA JUERGA!!

Llibre-homenatge, llibre-multimèdia
Singular i cuidada publicació concebuda com a llibre de record o de regal, de caràcter no comercial i tirada limitada.
Poc abans de morir, la Dolors Renau (1936-2019) havia concebut el projecte de publicar una selecció de poemes acompanyats de fotografies de Tino Rubio, amic i fotògraf.
L’extensa obra publicada de la Dolors, tant assagística com literària, presentava en efecte un buit clamorós: hi faltava la seva fonda i fecunda obra poètica, aquell primer amor al que havia tornat amb passió els darrers anys de la seva vida.
La malaltia, malauradament, va aturar d’arrel el projecte. La Berta i l’Oriol, fills de la Dolors, i Neret Edicions, animats pel mateix Tino i altra gent propera, hem volgut ara recuperar i fer realitat aquella original idea, tot i transformant-la per donar-li un altre abast i un caire més personal.
Aquest llibre multimèdia presenta una selecció de 53 poemes de la Dolors i un seguit d’obres fotogràfiques i pictòriques signades per quatre artistes que van estar molt vinculats a ella, cada imatge esdevenint així «l’eco visual» d’un poema, el punt de trobada o de «diàleg» entre dues sensibilitats.
El sortilegi opera: les obres de Julio Arriaga, Oriol Canals, Tino Rubio i Charo Torres reverberen en la lluminosa poesia de l’autora.
Les veus de Rosa Masip i Àlvar Roda, amb les versions cantades dels poemes Mare i fill, Plou de nit i Sarajevo, ens acompanyen també en aquest camí de descoberta.
Per fi, com veus esvaïdes que xiuxiuegessin des del passat, diversos elements biogràfics (fragments de diari personal, fotografies de l’arxiu familiar, extractes d’una entrevista sonora…) ens parlen també, a cau d’orella, de qui fou aquesta dona, de la vida i la figura de Dolors Renau.
Pel que fa al títol, mantinguem de moment el secret del seu origen, que també diu molt de la Dolors, per desvelar-lo en la pròpia publicació.

LLUM DE RETORN

Poemari complet
Sota aquest títol la Dolors tenia preparada una compilació de poemes que pensava publicar i que ara proposem també, enriquida amb algunes peces dels darrers anys, per tal d’oferir una visió més completa de l’univers poètic de l’autora.
Des d’aquí t’animem a reservar els teus exemplars i a endinsar-te, amb aquestes obres, en el món poètic i personal de Dolors Renau!

Berta i Oriol Canals i Renau
Neret Edicions

Presentació pública

DATA i LLOC per determinar: cap a maig de 2023 ens reunirem en algun espai de Sant Cugat del Vallès per presentar ambdós llibres i celebrar la poesia de la Dolors. 

Rebràs tota la informació  a través del correu electrònic.

Com arribaran els llibres a les teves mans?

Si no pots recollir els llibres personalment el dia de la presentació pública, tens diferents possibilitats:

  • Habilitarem un punt de recollida a la llibreria Alexandria de Sant Cugat del Vallès.
  • Potser també (si ens és possible) n’habilitarem un a la ciutat de Barcelona. T’informarem.
  • En el moment de la reserva pots sol·licitar l’enviament per correu.

Calendari previst

  • Gener-febrer de 2023 – Final de la fase de maquetació i preparació gràfica

  • Març de 2023 – Impressió

  • Abril-maig de 2023 – Enviaments i presentació

Contacte

Correu electrònic: quinajuerga@gmail.com